Dostupni linkovi

Borbe oko Tripolija


Snage lojalne Moameru Gadafiju pokušavaju da ponovo uspostave kontrolu nad oblastima Libije koje je preuzela opozicija. Teške borbe vode se oko samog Tripolija.
Gadafijeve trupe sukobile su se danas s protivnicima režima, pucajući na njih u više četvrti Tripolija, a u okršajima ima i mrtvih.

Izveštaji stranih agencije govore da je do sukoba došlo i u okolini aerodroma u Misurati, najvećem gradu na zapadu zemlje, gdje je jedan lokalni doktor za BBC rekao da samo u njegovoj bolnici ima oko 70 mrtvih.

"Snage reda pucale su na demonstrante. Ima mrtvih na ulicama Sug Al Jomae", rekao je za tu jedan od stanovnika te četvrti.

Još neki svedoci iz drugih četvrti istočnog dijela prestonice, poput Ben Ašura i Fašluma, takođe su naveli da snage reda "pucaju na sve one koji se nađu na ulici".

Glavnim gradom krstare pripadnici paravojnih snaga i naoružane Gadafijeve pristalice, koje sačinjavaju Libijci i afrički plaćenici, učvršćuju odbranu po obodu grada. Takođe ima izvještaja da agenti bezbjednosti tragaju za protivnicima režima.
XS
SM
MD
LG