Dostupni linkovi

U Makedoniji nema saglasnosti o datumu izbora


Vladajuća stranka u Makedoniji VMRO-DPMNE želi da prijevremeni parlamentarni izbori budu održani 15. maja, a opozicija 29. maja, ali pod uslovom da budu ispunjeni svi uslovi postavljeni ranije.

Neke manje političke stranke u Makedoniji pripremaju se za vanredne izbore 8. maja - tvrde makedonski mediji.

Prema istraživanju agencije "Rejting", 41 odsto makedonskih građana protivi se organizovanju prijevremenih izbora, a 40 procenata smatra da oni neće izazvati promjene u zemlji.

Analitičari su sličnog mišljenja i smatraju da se u zemlji neće ništa promijeniti, nezavisno od toga da li će se promijeniti vlast.

Makedonski studenti izrazili su danas nezadovoljstvo zbog aktuelnih dešavanja u politici i pozvali partije da idmah izađu na izbore.

Studenti su pozvali lidera najveće opozicione stranke Socijaldemokratskog saveza Makedonije Branka Crvenkovskog da prekine sa bojkotom izbora.

I asocijacija nezavisnog sindikata kamionskih transportera Makedonije "Makamtrans" pozvala je u otvorenom pismu političke stranke da u što kraćem roku sprovedu izbore.

Makedonske opozicione stranke već mjesec danas bojkotuju rad parlamenta smatrajući da nema uslova za demokratski dijalog.
XS
SM
MD
LG