Dostupni linkovi

Zukorlić kritikovao Tadića zbog podrške Aidi Ćorović



Glavni sandžački muftija Muamer Zukorlić kritikovao je danas predsednika Srbije Borisa Tadića zbog pružanja podrške nevladinoj aktivistkinji iz Novog Pazara Aidi Ćorović.

Zukorlić je tu podršku ocenio kao "nedržavnički, neodgovoran i pristrasan" odnos predsednika Srbije, saopštila je Informativna služba Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlić je danas razgovarao sa predsednicom Muslimanskog omladinskog kluba Aidom Rašljanin, koja je u polemici u dnevnom listu Danas iznela uvrede na račun predsednica nevladine organizacije Urban-In iz Novog Pazara Aide Ćorović.

„Proteklih godina, dok su u obračunu njegovih političkih saveznika ljudi ubijani i ranjavani, vršena diskriminacija na verskoj i etničkoj osnovi, te dok su na razne načine kršena prava građana Sandžaka, Predsednik se nije udostojio oglasiti, a kamoli stati u zaštitu onih koji su bili ugroženi. Ovim je, nažalost, redsednik Republike poslao poruku da će štititi samo one ideološki, moralno i kulturološki njemu bliske“, kazao je Zukorlić.
XS
SM
MD
LG