Dostupni linkovi

Bramerc i Ljajić razgovarali i o trgovini organima



Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju Rasim Ljajić razgovarao je danas u Beogradu sa glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom o saradnji, kao i o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

Oni su razgovarali i o nerazjašnjenoj sudbini 524 lica čiji se nestanak može pripisati "Oslobodilačkoj vojsci Kosova", saopšteno je posle sastanka iz Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom.

Kako se navodi, Ljajić i Bramerc su se složili da je trgovina ljudskim organima pitanje od velikog značaja i da je neophodno da se u što skorijem roku sprovede efikasna istraga koja bi dovela do utvrđivanja činjenica.

Na sastanku je konstatovano da se saradnja Srbije i Tužilaštva Tribunala u oblasti dostavljanja dokumentacije, pristupa arhivama državnih organa i svedocima, kao i svim drugim tehničkim aspektima saradnje za koje je nadležan Nacionalni savet za saradnju sa Tribunalom, odvija profesionalo i bez ikakvih poteškoća, kao i da nema nijednog zahteva Tužilaštva Tribunala na koji nije odgovoreno u predviđenom roku.
XS
SM
MD
LG