Dostupni linkovi

Gadafi: Ne vjerujte "psima", u Tripoliju sam, ne u VenecueliLibijski vođa Moamer Gadafi, koji se suočava s masovnim protestima, pojavio se rano ujutro u utorak na libijskoj televiziji kako bi u kratkoj izjavi poručio da nije napustio zemlju, prenijeli su mediji.

„Nalazim se u Tripoliju a ne u Venezueli ... nemojte vjerovati tim ''psima''“, rekao je Gadafi, opovrgavajući izvještaje da je pobjegao u Venecuelu. Gadafi je svoju izjavu dao na ulici u glavnom gradu Tripoliju, naginjući se iz automobila i držeći u ruci veliki kišobran.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague rekao je u ponedjeljak da je dobio informacije koje sugerišu da je Gadafi na putu za Venecuelu no libijski i venecuelanski dužnosnici te su informacije opovrgnuli.

U antivladinim protestima u Libiji do sada je poginulo preko 300 ljudi. Mediji prenose da poslije bombardovanja Tripolija, na udaru će biti i Bengazi.

Vojni avion gađao je demonstrante u Tripoliju koji se bune protiv vlade, javila je Al Džazira. Čelnici EU oštro osuđuju libijske vlasti zbog nasilja.
XS
SM
MD
LG