Dostupni linkovi

Potpredsjednik DPS Marović se povlači i iz stranke?


Potpredsjenik vladajuće crnogorske stranke Demokrtske partije socijalista neće se kandidovati ni za jednu stranačku funkciju na kongresu stranke predviđenom za maj, obajvio je podgorički Dan.

Unutarstranačka procedura za izbor novog partijskog rukovodstva DPS-a počeće 25. marta sjednicom Glavnog odbora.Aktuelni potpredsjednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović neće prihvatiti kandidaturu za izbor na bilo koju od čelnih funkcija u stranci na predstojećem Kongresu. Prema saznanjima „Dana", i ako bude predložen za predsjednika ili potpredsjednika partije Marović neće potpisati dokument kojim prihvata kandidaturu, što je preduslov da ona uđe u razmatranje pa Kongresu DPS-a, koji će najvjerovatnij biti održan 21. maja.

Svetozar Marović, doskorašnji vicepremijer Crne Gore povukao se krajem decembra prošle godine sa političkih funcija u državi nakon povlačenja Mila Đukanovića, sa funkcije premijera.

Nekoliko dana nakon toga crnogorska je policija po nalogu Tužilaštva uhapsila nekoliko vodećih ljudi opštine Budva među kojima i brata Svetozara Marovića , Dragana, potpredsjednika opštine, koji se zajedno sa drugim uhapšenima tereti za zloupotrebu službenog položaja u aferi Zavala.

Bviši premijer Milo Đukanović najavio je da će se najvjerovtanij ponovo kandidovatiza funkciju predsjednika DPS.
XS
SM
MD
LG