Dostupni linkovi

Nastavljaju se protesti u Libiji


Libijci se i u nedelju okupljaju i protestuju protiv režima Moamera el-Gadafija, ocenivši da je nasilje snaga bezbednosti od kada su prošle nedelje počeli protesti samo ojačala njihove redove, prenosi američka televizijska mreža Si-En-En (CNN).

Bengazi, uporište opozicije na istoku Libije, postao je mesto najvećih sukoba. Demonstranti su postavili svoje barikade i mnogi su proveli noć na otvorenom i planiraju danas novi skup, dodaje Si-En-En.

Katarska televizija Al-Džazira javila je danas, pozivajući se na izjave očevidaca, da duge kolone vojnih vozila putuju ka istočnom delu Libije, prema gradovima Bengazi, Baida i Tobruk.

Svetski mediji navode da konfuzija vlada u celoj Libiji i da se zbog ograničenog kretanja stranih novinara i ograničenog i negde prekinutog pristupa internetu i mobilnoj telefoniji, nemoguće proveriti neke informacije s lica mesta.

Al-Džazira javlja da je prema njenim bolničkim podacima u Libiji, od početka nemira, poginulo 120 osoba. Britanska televizijska mreža Bi-Bi-Si (BBC) javila je danas da je nepoznat broj ljudi, uključujući i decu ubijen u Bengaziju i dodala da libijski vojnici pucaju na antivladine demonstrante.
XS
SM
MD
LG