Dostupni linkovi

Na Sjeveru Iraka ubijena dva demonstranta


U sukobu demonstranata i pripadnika snaga bezbjednosti tokom antivladinog protesta u kurdskom regionu na sjeveru Iraka danas su poginula dva civila, saopštili su bolnički izvori.

"Primili smo dva tijela, oba sa ranama od vatrenog oružja, a zbrinuto je još najmanje 47 ljudi", izjavio je ljekar iz odjeljenja za zdravstvo provincije Sulejmanija.

On je rekao da su žrtve muškarci od 18 i 25 godina. Svi povrijeđeni su takođe muškarci, ali ljekar nije saopštio više detalja.

Demonstranti su pokušali da uđu u lokalne kancelarije Kurdistanske demokratske partije (KDP) regionalnog predsjednika Masuda Barzanija, zbog čega su snage reda pucale u vazduh u znak upozorenja.

Skoro 3 000 ljudi, uglavnom ljudi mlađih od 30 godina, krenulo je ka sjedištu KDP i Patriotske unije Kurdistana iračkog predsjednika Džalala Talabanija. Ove dvije stranke decenijama vladaju autonomnim regionom na sjeveru Iraka.

Demonstranti su počeli da bacaju kamenje na dva objekta koji se nalaze u centru grada Sulejmanije, 270 kilometara sjeverno od Bagdada.
XS
SM
MD
LG