Dostupni linkovi

Tirana:Ambasada SAD upozorava na moguće nove proteste


Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Tirani upozorila je svoje državljane u Albaniji da budu oprezni, pošto opozicija za sjutra najavljuje nove proteste protiv Vlade, prenosi Blic.

Ambasada SAD je na websajtu pozvala američke državljane da "preduzmu odgovarajuće mjere, pošto ima nagovještaja da će demonstracije potrajati nekoliko dana", prenijela je agencija ATA.

Vodeća opoziciona Socijalistička partija za sjutra je najavila nove demonstracije, na kojima će ponovo zatražiti od Vlade da podnese ostavku, pošto je "ogrezla u korupciji i organizovanom kriminalu".

Neposredan povod za proteste je otkriće da je doskorašnji potpredsjednik Vlade Iljir Meta pokušao da namjesti posao uz proviziju od 700 hiljada EUR.

Parlament mu je juče ukinuo imunitet, pošto je protiv njega podnijeta krivična prijava i on je pod istragom, podsjeća Tanjug.

"Mi ćemo upotrijebiti sva demokratska sredstva da oborimo Vladu, koja više i nije albanska vlada, pošto je svoje profitabilne interese stavila iznad zemlje. Jedino izlaz iz krize su vanredni izbori", izjavio je lider socijalista Edi Rama.

Vlada odbija da podnese ostavku i optužuje opoziciju da na silu pokušava da dođe do vlasti.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG