Dostupni linkovi

Nema zakonskih prepreka da Dinkić bude poslanik


Predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije Nenad Konstantinović izjavio da nema zakonskih prepreka da Mlađan Dinkić postane poslanik.

Kada parlament konstatuje ostavke ministra ekonomije i ministarke Verice Kalanović oni i formalno pravno mogu sjesti u skupštinsku klupu.

Konstantinović je precizirao da bi u tom slučaju poslanički klub G17 plus morao da se odrekne dva aktuelna poslanika, kako bi na njihovo mjesto mogli da dođu Dinkić i Kalanovićeva.

Dinkić i Kalanovićeva nalazili su se na izbornoj listi 2008. godine, pa su tako ispoštovane zakonske procedure da sada postanu poslanici.

Dan nakon što je premijer Srbije Mirko Cvetković pokrenuo postupak za razrješenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića, on je podnio ostavku premijeru i saopštio da namjerava da u buduće vodi poslaničku grupu G17 plus u Narodnoj skupštini.

Ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, koja je saopštila da napušta funkciju ministarke nakon što je pokrenut postupak razrješenja Dinkića, takođe je najavila da će ubuduće biti angažovana kao poslanik te stranke.
XS
SM
MD
LG