Dostupni linkovi

Zukorlić prijeti egipatskim scenarijem i u Srbiji


Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić poručio je sinoć vlastima u Beogradu da izvuku pouku iz nemira u Egiptu i Tunisu, kako se "veliki zulum" ne bi dogodio i u Srbiji.

Zukorlić je na vjerskom okupljanju u novopazarskoj Sportskoj hali povodom obilježavanja dana rođenja Proroka Muhameda naveo da je na trgovima u Egiptu i Tunisu bio veliki zulum koji bi se "ako se vlast ne uzme upamet, lako mogao dogoditi na Trgu Gazi Isabega u Novom Pazaru i na Trgu Republike".

Zukorlić je zaključio da aktuelna vlast u Srbiji uvrede na račun islama i muslimana, islamske zajednice i njenih predvodnika, naziva slobodom govora, a da kada muslimani u Srbiji podignu glas, to tumači govorom mržnje.

"To su poruke licemjerstva. To je pokušaj našeg daljeg porobljavanja kako su nam to činili posljednjih 100 godina. E, sada kada smo podigli glas, kada smo se poredali u safove, kada smo napravili svoje institucije, kada smo iškolovali svoje sinove i kćeri... preostaje samo da nas vrijeđaju. Ali to im neće uspjeti. Neka uzmu lekciju iz Egipta i Tunisa", rekao je Zukorlić.
XS
SM
MD
LG