Dostupni linkovi

Krasnići: Kosovo izgradilo demokratske institucije


Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići ocenio je u sredu uveče da je Kosovo za tri godine od proglašenja nezavisnosti uspelo da stvori demokratske državne institucije.

Na prijemu u Prištini povodom treće godine od proglašenja nezavisnosti, Krasnići je rekao da 17. februar, dan kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, predstavlja "zaokruživanje neprestanih napora mnogih generacija koje su se žrtvovale za slobodnu, nezavisnu i demokratsku državu".

"Nezavisna država Kosovo sutra puni samo tri godine, ali njen narod ima antičke korene u svom tlu. Tokom tri godine nezavisnosti, Kosovo je izgradilo demokratski sistem, državne institucije, usvojilo zakonsku infrastrukturu, ostvarilo solidan ekonomski razvoj, produbilo svestrane reforme i Ustavom sankcionisalo ravnopravnost svih njenih građana, kao pripadnika jednog slobodnog i demokratskog društva", rekao je Krasnići.

Na prijemu u Prištini bili su državni funkcioneri Kosova, strane diplomate, predstavnici Bezbednosnih snaga Kosova i Kosovske policije i civilnog društva.
XS
SM
MD
LG