Dostupni linkovi

NUNS traži da se pronađu krivci za pretnje B92


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je u utorak nadležne državne organe da hitno pronađu i kazne one koji su Lazarevac oblepili smrtovnicama za B92 uz navođenje imena glavnog urednika te televizije Verana Matića i autora serijala Insajder.

NUNS ističe da posebno zabrinjava činjenica da se veliki broj umrlica kojima se objavljuje smrt B92 i plakata s porukom "NE B92" nalazi do zgrade lokalne policije, koja još nije istražila ni pretnje upućene novinarima B92 posle emitovanja prva dva nastavka serijala Insajder o zloupotrebama u Rudarskom basenu Kolubara.

"Nema sumnje da su umrlice neuvijena pretnja novinarima, ali i upozorenje potencijalnim svedocima kako mogu proći ako javno progovore o zloupotrebama u Kolubari", izjavila je potpredsednica NUNS-a Jelka Jovanović.

Udruženje je pozvalo sve novinare na solidarnost sa autorima Insajdera koji su javnosti predočili razmere bezakonja i krađe u Kolubari, kao i na zajednički pritisak na državu da svim novinarima osigura bezbednost i nesmetane uslove rada.
XS
SM
MD
LG