Dostupni linkovi

Kjubus luks negira navode MANS-a



Predstavnici britanske kompanije Kjubus luks (Cubus lux), prvorangirane na tenderu za dugoročni zakup uvale Valdanos kod Ulcinja, negirali su danas navode da ta kompanija u poslednjh nekoliko godina beleži gubitke.

Prema izveštajima o poslovanju Kjubus luksa, koje je objavila Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), ta kompanija je od 2003. do prošle godine zabeležila profit samo jedne godine, što je "automatski diskvalifikuje" za učešće na tenderu.

Britanska kompanija navodi da se dobro kotira na berzama u Londonu i Frankfurtu, što ukazuje da bi "svaki negativan podatak o poslovanju mogao imati negativan učinak na vrednosti deonica".

U Kjubus luksu navode da i "u vladi tvrde da je kompanija ispunila sve uslove predviđene tenderom, između ostalog, i minimalnu investiciju od 222,5 miliona evra.

MANS je ranije podneo krivičnu prijavu protiv potpredsednika vlade i predsendika Tenderske komisije za dugoročni zakup Valdanosa Vujice Lazovića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.
XS
SM
MD
LG