Dostupni linkovi

Više istraga protiv Hipo Alpe Adrija banke u Sloveniji


Protiv Hipo Alpe Adrija banke i Hipo Lizinga u Sloveniji se vodi više pretkrivičnih postupaka u saradnji sa bezbjednosnim službama drugih država medju kojima je i Austrija, saopštila je slovenačka policija.

Slovenačka policija vodi više pretkrivičnih postupaka i provjerava više krivičnih djela povezanih sa dvije ustanove u vezi s prometom nekretnina, finansijskim transakcijama u inostranstvu i sumnjama u zloupotrebu od strane odgovornih lica.

Istraga obuhvata sumnju u finansijske nepravilnosti, koje su išle preko različitih ustanova i poslovnih subjekata u Lihtenštajnu.

Slovenački list "Dnevnik" danas piše o brzoj promjeni rukovodstva dvije slovenačke banke iz te grupe sa sjedištem u Klagenfurtu.

Novi predsjednik uprave Hipo Alpe Adrija Bank je postao Aleksander Piker, koji je u proteklih sedam godina bio izvršni direktor kćerki firmi Unikredit u Srbiji i Kazahstanu, a za novog člana uprave je imenovan Matej Falatov, koji je vodio oblast poslovanja sa preduzećima i javnim sektorom u Hipo Slovenije.
XS
SM
MD
LG