Dostupni linkovi

Multikulturalizam - drugi dio!


Nicolas Sarkozy i Angela Merkel
Nicolas Sarkozy i Angela Merkel
Multikulturalizam - drugi dio!!

Predsjednik Francuske Nikolas Sarkozy se sinoć pridružio premijeru Britanije Davidu Cameronu te kancelarki Njemačke Angeli Merkel sa tezom da je multikulturalizam promašen koncept te je pozvao na obnavljanje “francuskog identiteta.”


"Previše smo bili usmjereni na identitet osoba koje dolaze, a nedovoljno na identitet države koja ih je primila", kazao je Sarkozy u televizijskom intervju.

Ovoj su se raspravi pridružili, na istoj strani, bivši premijer Španjolske Jose Maria Aznar kao i bivši premijer Australije John Howard tvrdeći da politika multikulturalizma nije bile uspješne u integriranju imigranata.



Danas je u glavnom gradu Bashkorstana, Ufa, u Rusiji predsjednik Medvedev rekao da ¨za Rusiju nije prihvatljivo odricanje od multikulturalizma.¨ Izjava je za pozdraviti, naravno, iako praksa na ulicama Rusije ide drugim smjerom. "Ako govorimo o tome da je multikulturalizam promašena politika, lako može slijediti destrukcija raznih tradicija. To je opasno i evropske zemlje bi to trebale razumjeti.¨ rekao je Medvedev.

Rasprava se nastavlja pa sam htio da moje čitaoce informiram o najnovijim izjava dok se rasprava ¨zahuktava¨.
XS
SM
MD
LG