Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Elvir Laković Laka Online


Elvir Laković Laka kao ovogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, Evrovizija 2008, stekao je veliku popularnost. Na Evroviziji 2008. koja se održala u Beogradu, Laka se sa pjesmom “ Pokušaj” plasirao na deseto mjesto. Iako se muzikom bavi više od deset godina većina bh. građana nije mnogo znala o tome. Razlog za to je što Laka pripada alternativnom muzičkom pravcu.

Jedan je od rijetkih likova u muzičkom životu BiH oko čije je muzike brzo postignut konsenzus: riječ je o autoru male produkcije, snažnog osjećaja za novo i drugačije i nekom ko se čuva spoljnih uticaja. Elvir Laković svijet je ugledao u Goraždu. Danas živi u Sarajevu. Muca, osim kad pjeva. Voli daktilografiju, mamu i svoje pjesme, kojima je vrlo snažno pomjerio granice muzičke produkcije u BiH. Laka je svojom muzikom i pojavom uopće nevjerojatno brzo osvojio sve, čak i one koji tuđi kvalitet i talenat nikada nisu bili spremni priznati.

Njegova prva pjesma je "Malo sam se razočar'o" koju je snimio 1998.godine, a 2003.godine, Lakina pjesma ”Ja sam mor'o" dobila je bh muzičku nagradu “Davorin” kao rock pjesma godine.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG