Dostupni linkovi

Željko Mavrović


Željko Mavrović
Željko Mavrović

Željko Mavrović, rođen u Zagrebu, posvećuje se sportskoj karijeri, boksu, nakon završene srednje škole. Vrhunskim sportom razvio je „životno važne vrijednosti – integritet i samodisciplinu, kao i sposobnost savladavanja osobnih ograničenja“.

Boksački prvak Europe od 1995. do 1997. godine, kao državni reprezentativac dva puta je sudjelovao na Olimpijskim igrama (Seul 1988. i Barcelona 1992.). Sedam puta branio je titulu europskog prvaka, te boksao za titulu prvaka svijeta, koju nije osvojio.

Razočaran? „Pouka glasi: ne postoji nešto što je negativno po sebi, apsolutno negativno – postoje samo događaji koji te uzdrmaju i pomažu ti da vidiš stvari baš onakvima kakve one jesu...“, kaže Željko Mavrović.

Njegovi protivnici završavali su uglavnom na podu boksačkog ringa, od 28 borbi 22 su završile nokautom. Dva naslova hrvatskog sportaša godine, Zlatna rukavica, državna nagrada za sport „Franjo Bučar“ samo su neke od uspomena na veliku sportsku karijeru, koju završava 1999.godine.

„Dečko sa zagrebačkog asfalta“ danas je uspješni poslovni čovjek, suprug i otac, koji je sa jednakom entuzijazmom uspostavio ekološko imanje „Eko-Mavrović“. Nije ni razmišljao o kafiću, restoranu...Zašto poljoprivreda?

„Znatan dio moje sportske karijere obilježen je makrobiotikom kao sustavom prehrane povezane s filozofijom zdravoga i uravnoteženog života. Ekološko poljodjelstvo stoga mi se učinilo pravim načinom da svoja znanja i iskustva ljudima predstavim na jedan drukčiji način, a da to opet budem ja, da tu bude i pečat moje osobnosti “, objašnjava Mavrović.

Njegovo imanje našlo se među 24 eko projekta u cijelom svijetu koje je dobilo priznanje fondacije Billa Gatesa, „sa vizijom razvoja lokalne zajednice“, kako se navodi u publikaciji.

Čelnik je Hrvatskog seljačkog saveza, na zlobne primjedbe da sve radi samo iz osobnog interesa odgovara: “U nekim trenucima bilo je izuzetno naporno i teško, čak i bolno, ali naučio sam ja i na udarce ispod pojasa. Ne mogu reći da uživam u toj prici i u takvim situacijama, ali znam zbog čega to činim. Moja priča i moj posao je na duge staze. Spreman sam ulagati u Seljački savez kao i u vlastiti projekt... Ja sam nekako sklon poručivati ljudima da vjeruju u sebe. Kada vjeruju, kada stvaraju svoje vizije, tada točno znaju što i kako žele, onda će im se i ostvariti njihovi snovi.“

Pogledajte fotogaleriju sa farme Željka Mavrovića

XS
SM
MD
LG