Dostupni linkovi

Načelniku crnogorskog generalštaba 200 tisuća eura za stan


Crnogorska vlada je na zahtjev Ministartsva obrane odobrila 500 hiljada EUR za rješavanje stambenih pitanja vojnih starješina, a od toga je 200 hiljada EUR dodijeljeno za kupovinu stana načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore Draganu Samardžiću, pišu Vijesti.

Osim novca za Samardžićev stan, Vlada je u prethodne tri godine odobrila i kredite od 20 do 40 hiljada EUR, dok je jedan od starješina dobio 160 hiljada EUR za kupovinu stana.

Nema ništa sporno u rješavanju stambenog pitanja Dragana Samardžića, a netačni su navodi da se službeni stanovi dodjeljuju samo podobnim vojnim licima, kazao je ministar obrane Boro Vučinić.“Raditi odgovoran posao u državi i prvi put, kao viceadmiral, dobiti stan 2009. godine je nešto što svakako ne predstavlja senzaciju”, rekao je Vučinić

Prema pisanju Vijesti, Samardžić je nedavno povodom informacije da je veliki broj pripadnika Vojske tužio ministarstvo između ostalog i zbog izostanka raspodjele stanova, takav potez nazvao sramotom, drskošću i podrivanjem sistema.
XS
SM
MD
LG