Dostupni linkovi

U Njujorku bez Radmanovića


U Njujorku će danas biti održana Konferencija ''Amerika na raskrsnici - Dejtonski sporazum i početak diplomatije 21. vijeka'', kojoj će prustvovati članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da će Izetbegović govoriti na panelu "15 godina kasnije: podsticanje ekonomskog razvoja i integracije sa Evropom", na kojoj će govoriti i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Ketrin Ešton, te zamjenik državnog sekretara SAD Džejms Štajnberg.

U panel diskusiji posvećenoj 15. godišnjici potpisivanja Dejtonskog sporazuma učestvovaće i hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović neće učestvovati na ovom skupu, jer je poziv stigao tek prije 15 dana, tako da nije bilo vremena za pravovremeno planiranje i organizovanje posjete.

Domaćin skupa, koji će biti održan u Kimel centru na Njujorškom univerzitetu, jeste bivši predsjednik SAD Bil Klinton. Klinton je 2007. godine osnovao fondaciju, s ciljem borbe protiv siromaštva, unaprijeđenja svjetskog zdravlja, jačanja ekonomije, zaštite životne okoline kroz unapređenje partnerstva između vlada, poslovne zajednice, nevladinog sektora i građana.
XS
SM
MD
LG