Dostupni linkovi

Džajić odbio nagodbu u zamjenu za priznanje krvice


Vrh pravosudne vlasti u Srbiji neposredno pred početak suđenja ponudio je nagodbu bivšem predsjedniku FK "Crvena zvezda" Draganu Džajiću da prizna krivicu, u zamjenu za dvije godine zatvora i uplatu od dva miliona eura u humanitarni fond, ali je on to odbio, izjavio je njegov branilac Velislav Milutinović.

Zainteresovani iz vrha pravosuđa predložili su da se postupak okonča sporazumnim priznanjem krivice jer ga nije pokrenula ova vlast", rekao je Milutinović na početku današnjeg ročišta za privremeno oduzimanje imovine Džajiću, njegovim saradnicima i članovima njihovih porodica.

Milutinović je naveo da je dobio prijedlog za sporazum o priznanju krivice, ali da Džajić nije htio da pristane na njega, već je tražio da sa tužilaštvom pregovara da se odustane od optužbi protiv njega i ostalih optuženih jer on smatra da nisu počinili krivična djela.

U zamjenu za odustanak tužilaštva, Džajić je namjeravao da prestane da se žali međunarodnim pravnim institucijama i traži naknadu štete zbog kršenja prava okrivljenog i neosnovanog hapšenja, rekao je njegov branilac.

Džajiću, bivšim funkcionerima "Crvene zvezde" Milošu Marinkoviću i Vladimiru Cvetkoviću, kao i agentu FIFA Ranku Stojiću sudi se zbog sumnje da su protivpravno prisvojili oko osam miliona eura od transfera četiri fudbalera "Crvene zvezde" u inostrane klubove.
XS
SM
MD
LG