Dostupni linkovi

SDA optužuje Federalnu TV zbog Bakira Hadžiomerovića


Stranka demokratske akcije pozvala je Upravni odbor Federalne televizije /FTV/ da zaustavi neprofesionalno djelovanje urednika emisije "60 minuta" Bakira Hadžiomerovića i dalju degradaciju ove medijske kuće, koja je sve manje javni servis svih građana, a sve više privatna televizija Hadžiomerovića.

SDA u saopštenju poziva FTV da ispoštuje odluku suda i preporuku Kancelarije ombudsmena i vrati na mjesto glavnog urednika informativnog programa Dušku Jurišić.

SDA navodi da Hadžiomerovićeve emisije i informativni program, koji u cijelosti kontroliše, nisu u funkciji javnog informisanja, već ličnih interesa i političkih opcija koje podržava.

Iz SDA napominju da je ova stranka ponovo izložena propagandi i klevetama Hadžiomerovića, njegove emisije "60 minuta" i cijelog informativnog programa FTV kojim suvereno upravlja nakon što je odbila zahtjev da učestvuje u njegovom ličnom sukobu sa vlasnikom "Nezavisnih novina" Željkom Kopanjom.

"Nezavisne novine" i "Glas Srpske" nedavno su objavili da je urednik emisije Federalne televizije "60 minuta" Bakir Hadžiomerović reketirao zagrebačku INA-u.

Iz SDA podsjećaju da je FTV jedina javna institucija u Federaciji BiH koja, na poziv federalnog premijera, nije dostavila izvještaj o visini plata poslovodstva.
XS
SM
MD
LG