Dostupni linkovi

Jandroković pisao Fratiniju zbog ometanja TV programa


Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), Gordan Jandroković uputio je pismo italijanskom ministru inostranih poslova Franku Fratiniju kojim je zatražio pomoć u rješavanju problema ometanja prijema hrvatskih televizijskih programa u Hrvatskoj, nastalom zbog smetnji koje uzrokuje odašiljanje televizijskih programa iz Italije, saopšteno je u utorak iz MVPEI-a.

Ministar Jandroković ukazao je na problem preklapanja i miješanja signala hrvatskih i italijanskih programa na području Istarske županije, gdje građani ne mogu pratiti programe hrvatskih televizija. U pismo je takođe naveo kako se, prema zadnjim informacijama, smetnje šire i sada ih ima i u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

S obzirom da je za prvi kvartal ove godine najavljen prijelaz s analognog na digitalni signal u nekoliko italijanskih regija Jandroković je zatražio od Fratinija da zajednički potaknu razmjenu informacija između relevantnih državnih institucija, te na taj način pridonesu otklanjanju problema emitovanja televizijskih programa i eventualnog daljnjeg interferiranja signala.
XS
SM
MD
LG