Dostupni linkovi

Dodik primio nagradu Privrednih novinara Srbije


Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik primio danas nagradu Kluba privrednih novinara Srbije ''Zlatna plaketa'', kao i ''Zlatni dinar cara Dušana'', za jačanje privrednih i kulturnih veza Srbije i RS.

Dodik je izjavio da specijalni odnosi Srpske i Srbije više nisu samo puko slovo na papiru i naglasio da mu je želja da se od RS i Srbije stvori privredni, kulturni i duhovni prostor.

"Ova nagrada je podstrek da nastavim dalje jačajući privredne kapacitete i RS i Srbije i jačajući naše duhovno i nacionalno jedinstvo", rekao je Dodik, ističući da pojedinac bez obzira na to koliko bio moćan ne može da uradi ništa ako iza toga ne stoji energija zajednice.

Premijer Srbije Mirko Cvetković, koji je uručio nagradu predsjedniku RS, istakao je da je Dodik učinio puno da bi ekonomski i politički odnosi RS i Srbije bili odlični.

"Samim tim što imamo dobre ekonomske odnose sa RS, to znači da imamo dobre odnose i sa BiH, a Srbija nastoji da održi dobre ekonomske odnose sa svim državama u regionu", rekao je Cvetković.
XS
SM
MD
LG