Dostupni linkovi

SDP Crne Gore: Popis se namjerno politizuje od strane srpske opozicije


Popis se namjerno politizuje od strane prosrpske opozicije u Crnoj Gori, a kao aktivan učesnik u toj kampanji pojavljuje se i Srpska pravoslavna crkva. Ta crkva, umjesto da pomaže državi Crnoj Gori, u afirmisanju vladavine prava i civilizacijskih vrijednosti, nažalost pokazuje da ne želi da poštuje zakone države Crne Gore – ocijenio je mr Raško Konjević, predsjednik Skupštine Glavnog grada Podgorice i poslanik Socijaldemokratske partije u razgovoru za Portal Analitika.

"Danas je ključna evropska vrijednost vladavina prava i zaštita manjinskih naroda. Srpska pravoslavna crkva svojim ponašanjem pokazuje kako joj nije stalo da Crna Gora bude dio Evropke unije, nego je želi vratiti u neko prošlo vrijeme, ocjenjuje Konjević i naglašava da država neće postati dio porodice evropskih država ukoliko primjena zakona ne bude jednaka prema svima." rekao je Konjević.

On je poručio da sve dok država bude tolerisala ovakve primjere - ne možemo biti dio porodice evropskih država jer primjena zakona mora biti jednaka prema svima. Socijaldemokrastka partija se zalaže da se ove anomalije u funkcionisanju države što prije isprave.
XS
SM
MD
LG