Dostupni linkovi

Prijetnje ministrici pravosudja Srbije


Ministrici pravosuđa Srbije stižu prijetnje zbog nedavne presude optuženima za ubojstvo francuskog navijača Bricea Tatona, piše u petak beogradski dnevnik "Blic" te dodaje kako prijetnje stižu i sutkinji koja je presudila u tom predmetu.

Ubojice Tatona 25. januara dobili su ukupno 240 godina zatvora.

U razgovoru za taj list ministrica je potvrdila da često dobiva nimalo ugodne prijetnje, ali su, kako kaže, postale sastavni dio njezina posla.

Sredinom aprila 2010. mediji u Beogradu prenosili su kako je zbog prijetnja kriminalnih skupina srbijanska ministrica pravosuđa morala promijeniti mjesto prebivališta, da se posebni državni odvjetnik za organizirani kriminal Miljko Radisavljević radi sigurnosnih razloga do tada selio najmanje tri puta, te da se prijeti i državnome odvjetniku za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću.

Pozivajući se na neimenovani izvor, beogradski dnevnik "Danas" tada je prenio kako je ministrica pravosuđa preseljena te da je za njezinu sigurnost zadužena elitna specijalna postrojba srbijanske vojske "Kobre", koja čuva i predsjednika Borisa Tadića.
XS
SM
MD
LG