Dostupni linkovi

Kacin skrenuo pažnju na pitanje metalne crkve Rumije


Potpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope Jelko Kacin tražio je juče na zasijedanju Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta od izvjestioca za Crnu Goru, Čarlsa Tanoka da u tekst rezolucije o Crnoj Gori uvrsti i osudu ponašanja mitropolita Srpske pravoslavne crkve u vezi objekta na Rumiji, piše Pobjeda.

Kacin je u toku debate upoznao Tanoka da je Amfilohije ''bacio kletvu na Ranka Krivokapića''i prisutnima objasnio okolnosti kako se limeni objekat našao na Rumiji.
Ovo nije način kako se rješavaju problemi u 21 vijeku, rekao je Kacin, naglašavajući da bi Evropski parlament trebalo da utiče na snižavanje tenzija.

Tanok je priznao da nije upoznat sa dešavanjima u vezi sa objektom na Rumiji, ali je zatražio od Kacina da predloži amandman o ovom pitanju.

"Sa posebnom simpatijom ću se baviti tim amandmanom", rekao je Tanok, prenosi Pobjeda.

U nacrtu rezolucije o evropskim integracijama navedeno je da će poslanici Evropskog parlamenta zatražiti od Evropske komisije da pristupni pregovori sa Crnom Gori počnu ove godine.

Poslanici Evropskog parlamenta tražiće da pristupni pregovori počnu najkasnije poslije objavljivanja ovogodišnjeg izvještaja o napretku ako do tada zemlja dokaže da je ispunila sve uslove Evropske komisije, saopšteno je sinoć na sastanku Komiteta za spoljne poslove koji je razmatrao posljednju verziju nacrta rezolucije. Rezolucija o Crnoj Gori bi trebalo da bude usvojena u martu
XS
SM
MD
LG