Dostupni linkovi

Kacin čestitao Srbiji na predaji Upitnika


Poslanik u Evropskom parlamentu i izvestilac za Srbiju Jelko Kacin čestitao je u ponedeljak vladi Srbije na predavanju odgovora na Upitnik Evropske komisije za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU.

"Predaja odgovora Vlade Srbije na Upitnik Evropske komisije predstavlja početak nove faze u procesu približavanja Srbije EU", rekao je Kacin za agenciju Beta.

"U protekla dva meseca, kada je Srbija pripremala odgovore na Upitnik, uverili smo se da država ima značajne administrativne kapacitete, koji omogućavaju nesmetani napredak u evropskim integracijama", dodao je evropski poslanik.

"Sada ulazimo u period u kojem će Komisija izraditi mišljenje o kandidaturi Srbije za članstvo u EU", rekao je Kacin i dodao da se "sada Beograd mora pobrinuti za dokaže da potpuno sarađuje sa Hagom, uključujući otkrivanje i predaju preostala dva begunca, što bi omogućilo pozitivno mišljenje Komisije".

Kacin je ocenio i da "dijalog s Prištinom mora doneti konkretne rezultate i pomake, a da sumnje u kvalitet pravosuđa moraju biti odbačene".
XS
SM
MD
LG