Dostupni linkovi

Kosor:Hrvatska se ne upliće u unutrašnju politiku BIH


Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor izjavila je u ponedjeljak u Podstrani da se hrvatski državni vrh ne upliće u unutrašnju politiku BiH, naglasivši kako je ustavna obveza Hrvatske brinuti o Hrvatima u BiH.

Premijerka Kosor je u izjavi za novinare u Podstrani, gdje je položila temeljni kamen za izgradnju zgrade od 16 stanova namijenjenih braniteljima iz Domovinskog rata, odbacila primjedbe da su se ona i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nedavno objavljenom "Zajedničkom izjavom o potpori RH euroatlantskom putu BiH" upleli u unutarnju politiku Bosne i Hercegovine.

"Nikakva upletanja nema, mislim da svatko razuman to razumije", izjavila je premijerka Kosor. "Predsjednik Josipović i ja smo potpisali zajedničku izjavu o BiH vezano uz naše ustavne obveze, a naše su ustavne obveze, među ostalima, i voditi brigu o Hrvatima izvan domovine, odnosno o Hrvatima u BiH", kazala je.

"Pošto su Hrvati u BiH jedan od triju konstitutivna naroda naša je obveza kazati ponešto i o tome s obzirom na činjenicu da još nisu formirana tijela (vlasti) koja mogu odlučno voditi državu u izlasku iz krize i u drugim velikim poslovima", istaknula je premijerka.

Dodala je kako predsjednik Josipović i ona nastoje pomoći BiH, te da je dobro da imaju zajednička stajališta o toj zemlji.
XS
SM
MD
LG