Dostupni linkovi

Srbija predala Upitnik EK


Premijer Srbije Mirko Cvetković uručio je danas komesaru Evropske unije za proširenje Štefanu Fileu odgovore na pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Odgovori na 2.483 pitanja, razvrstanih u šest aneksa i 33 poglavlja, urađeni su u roku od 45 dana.

Na osnovu tih odgovora bi trebalo da bude izrađeno mišljenje o kandidaturi Srbije za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Pre predaje odgovora iz Upitnika EK, predsjednik Vlade Mirko Cvetković, potpredsjednik Božidar Đelić i direktorka kancelarije za evropske integracije Milica Delević, sastali su se s predsjednikom EU Hermanom van Rompejem.

Evropska unija ostaje posvećena perspektivi evropske integracije Srbije, poručio je danas u Briselu predsjednik Evropskog savjeta Herman van Rompej, dodajući da Srbija mora da nastavi sa reformama, konstruktivnim pristupom u regionu i da u potpunosti sarađuje s Haškim sudom.

Van Rompej je na sastanku sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem ponovio "ličnu i posvećenost EU perspektivi evropskih integracija Srbije i cijelog regiona Zapadnog Balkana".

"Koristim ovu priliku da ohrabrim Srbiju da nastavi sa važnim reformama i nastavi sa konstruktivnim pristupom u regionu. Takođe ističem potrebu pune saradnje s Haškim sudom", navodi se u saopštenju iz Rompejeve kancelarije.

Razgovori , završavaju se popodne, kada će se delegacija Srbije sresti i sa Žoze Manuelom Barosom, predsjednikom Evropske komisije.
XS
SM
MD
LG