Dostupni linkovi

Jandoković u srijedu i četvrtak u SAD, susret sa Klinton


Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 2. i 3.februara u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama u okviru koje će se sastati s američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton (Hillary Clinton), saopšteno je iz ministarstva.

U srijedu ministar Jandroković sastat će se s posebnom savjetnicom predsjednika SAD-a i višom direktoricom za evropska pitanja u Vijeću za nacionalnu sigurnost Elizabet Šervud Rendal (Elizabeth Sherwood-Randall), a istoga dana predviđeni su i brojni sastanci sa američkim zavničnicam kongresmenima i senatorima .

U Nacionalnom novinarskom klubu u Vašingtonu ministar Jandroković održat će, u okviru serije predavanja "The Newsmaker", predavanje pod nazivom "Hrvatska: Godina pred nama – prioriteti, partnerstva i napredak".

U četvrtak 3. februara šef hrvatske diplomatije sudjelovat će na tradicionalnom 59. Nacionalnom molitvenom doručku. Nacionalni molitveni doručak održava se prvog četvrtka u februaru i na njemu sudjeluje nekoliko stotina ljudi iz političkog, kulturnog i vjerskog života.

Ministar Jandroković sastat će se potom s državnom sekretrkom Hilari Klinton s kojom će potpisati Sporazum o otvorenom nebu između SAD-a i Republike Hrvatske.
XS
SM
MD
LG