Dostupni linkovi

Egipatske vlasti zabranile rad Al Džaziri


Egipatske vlasti zabranile su rad televiziji Al Džazira u Egiptu i ukinule akreditacije novinarima te kuće, saopštila je u nedelju zvanična egipatska novinska agencija Mena.

Mere zabrane za ovu televiziju koja emituje na arapskom i engleskom jeziku važe od danas, navela je Mena.

Ta televizija sa sedištem u Kataru, pratila je skoro 24 časa demonstracije u Egiptu protiv dugogodišnjeg predsednika Hosnija Mubaraka koje danas ulaze u šesti dan.

Kako navodi agencija Frans pres, Al Džazira je u izveštavanju sa demonstracija davala veliki prostor opoziciji, dok su odnosi uvek bili nategnuti između te televizije i egipatske vlade, koja je optužuje za pristrasno izveštavanje.

Al Džazira je u nedelju saopštila da je odluka egipatskih vlasti smišljena da bi "ugušila" otvoreno izveštavanje i "ućutkao egipatski narod".

"Al Džazira oštro osuđuje zatvaranje njenog dopisništva u Kairu, o čemu su je egipatske vlasti obavestile jutros", navodi se u saopštenju.

Desetine ljudi viđeni su kako kreće jutros prema centralnom trgu u Kairu gde se od utorka svakodnevno okupljalo na hiljade demonstranata tražeći ostavku predsednika Mubaraka.
XS
SM
MD
LG