Dostupni linkovi

Radmanović otkazao sastanak sa Davutogluom


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović otkazao je današnji sastanak sa ministrom inostranih poslova Turske Ahmetom Davutogluom nakon što je turska delegacija tražila skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke u Palati Republike u Banjaluci i zbog kašnjenja turskog šefa diplomatije 75 minuta na već pomjereni termin sastanka, saopšteno je danas iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Smatramo ovakav postupak turske strane neprimjerenim ponašanjem i diplomatskim incidentom koji će svakako imati posljedice", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je Radmanović prihvatio da se sastane u Banjaluci u Palati Republike sa Davutogluom, iako je taj sastanak iznenada i kasno zatražen sa turske strane, što je neubičajeno u diplomatskoj praksi.

"U međuvremenu iz Turske ambasade su tražili pomjeranje sastanka zakazanog u 15.30 sati za pola sata kasnije, što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović takođe prihvatio. Nakon toga, kada je i taj rok prošao iz turske delegacije tražili su skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke koje čine stalni postav u Bijelom salonu u Palati Republike", navodi se u saopštenju.

Predsjedavajući Radmanović, kako je saopšteno, nije prihvatio taj ultimativni zahtjev i kada je ministar već kasnio 75 minuta na već pomjereni sastanak, otkazao je zakazani sastanak sa ministrom inostranih poslova Turske.
XS
SM
MD
LG