Dostupni linkovi

Srbija:Pomoćnik ministra za manjine podnio ostavku


Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Petar Antić podneo je ostavku na tu funkciju i poručio da bi ministar Svetozar Čiplić trebalo da bude smenjen.

On je Čiplića optužio da je Ministarstvo na čijem je čelu pretvorio u privatnu kompaniju.

"Niz mjeseci svedok sam neprofesionalnog i bahatog ponašanja ministra Čiplića, koji je sve uradio da bi od državne institucije napravio privatnu kompaniju, koja služi samo njegovim ličnim interesima", navodi se u pisanoj izjavi Antića.

Prema njegovim rečima, Čiplić je oterao većinu kvalitetnih ljudi, a od Ministarstva napravio instituciju koja ugrožava ideju ljudskih prava, umesto da je štiti i promoviše.

"Odnos prema Bošnjačkom nacionalnom savetu, prema Marku Karadžiću, nekima od zaposlenih, prema sredstvima koje Ministarstvo raspolaže, navelo me je da odustanem od borbe za ljudska prava kroz ovakvu instituciju", naglasio je Antić.

"Smatram da Čiplić treba da bude smenjen zarad zaštite ljudskih prava i ugleda institucija koje treba da služe građanima", predočio je Antić.

Podsetimo, krajem septembra prošle godine je ostavku podneo i Marko Karadžić, državni sekretar u tom Ministarstvu, koji se takođe nije slagao sa politikom i načinom na koji ministar Čiplić vodi tu državnu instituciju.

Ostavku je danas podnio i ministar zdravlja u Vladi Srbije Tomica Milosavljević.
XS
SM
MD
LG