Dostupni linkovi

Dačić: Policija nije dobila Mitrovićev nalaz


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da policija prikuplja podatke u okviru istrage povodom krivične prijave za pokušaj ubistva srpskog medijskog magnata i vlasnika televizije "Pink" Željka Mitrovića, ali da još nije dobila ljekarski nalaz o otrovnim materijama u Mitrovićevoj krvi.

"Koliko me dosada obavijestila kriminalistička policija Beograda taj ljekarski nalaz koji je objavljen u novinama o određenim materijama koje su se nalazile u krvi nije stigao do MUP-a i očekujemo da svi ti relevantni podaci stignu do nas kako bi istraga mogla da se bazira na relevantnim činjenicama“, rekao je Dačić novinarima u Narodnoj banci Srbije.

On je naveo da policija na osnovu krivične prijave koju je podnio Željko Mitrović protiv NN lica, preduzima istražne radnje, te da je toku takozvani proces prikupljanja potrebnih obavještenja.

TV Pink objavila je da je njen vlasnik Željko Mitrović, koji se već četiri nedjelje u Njemačkoj liječi od aplastične anemije, trovan i da su u njegovoj krvi nađeni otrovi benzen, olovo i arsenik.Ova televizija pozvala je policiju i tužilaštvo da utvrde ko stoji iza pokušaja njegovog trovanja.

Mitroviću je pozlilo krajem decembra, nakon čega je primljen u KBC Bežanijska kosa, a liječenje nastavio u Njemačkoj.

Sam Mitrović je saopštio da sumnja na članove porodice, ali ne na suprugu i djecu.
XS
SM
MD
LG