Dostupni linkovi

Pakistan će podnijeti tužbe za ubistvo protiv Amerikanca


Pakistan će protiv američkog konzularnog radnika, koji je u oružanom incidentu ubio dvojicu muškaraca, pokrenuti optužbu za ubistvo, izjavio je danas zvaničnik tužilaštva Rana Bahtijar.

"Amerikanac je ubio dvije ososbe. Slučaj protiv njega je registrovan i pokrenute su optužbe za ubistvo", rekao je Bahtijar.

Bahtijar je izjavu dao nakon što se Amerikanac pojavio pred sudom u Lahoreu, gdje su mu sudije naredile da ostane u pritvoru još šest dana.

Radnik konzulata u Lahoreu bio je u automobilu koji je stajao je na semaforu kada su na njega otvorila vatru dva napadača na motociklu.On je uzvratio vatru i ranio napadače, koji su kasnije preminuli u bolnici. Pakistanska policija saopštila je da je automobil konzulata, koji je kasnije stigao na lice mjesta, udario pješaka.

Američka Ambasada nije saopštila na kojoj je funkciji uhapšeni i da li mu njegov položaj u konzulatu daje imunitet od krivičnog gonjenja.

Analitičari navode da će pakistanska vlada, koja je već na meti kritika da se pokorava željama SAD, najvjerovatnije biti pod pritiskom domaće javnosti da bude oštrija prema američkom državljaninu.
XS
SM
MD
LG