Dostupni linkovi

Stranka za BiH apeluje na zaustavljanje podjele BiH


Stranka za Bosnu i Hercegovinu uputit će građanima, političarima, ali i međunarodnoj zajednici apel za zaustavljanje podjela BiH kroz suspenziju Dejtonskog sporazuma, narušavanja vladavine prava, ugrožavanje osnovnih ljudskih prava, kao i osiguravanje mira i stabilnosti u BiH i regionu, odluka je Predsjedništva ove stranke donesena na sjednici u Sarajevu.

Predsjedništvo stranke smatra da BiH ne ide u dobrom pravcu te da su svakodnevno na djelu podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, kršenje ljudskih prava kao i vladavine prava u BiH te negiranje kontinuiteta BiH.

"Očit primjer kršenja vladavine prava i negiranja kontinuiteta BiH je pitanje državne imovine koje se iz polja vladavine prava prebacuje u političke razgovore i pregovore. Imovina građana se želi podijeliti kroz različite dogovore, a uime građana BiH kojima ta imovina pripada", pojasnio je u ime Predsjedništva stranke Sejfudin Hodžić.

Hodžić je istakao da se nada da će putem apela, Stranka za BiH upoznati građane o činjenici da se želi podijeliti njihova imovina, umjesto da se, u skladu s vladavinom prava, primijeni Ustav zemlje.
XS
SM
MD
LG