Dostupni linkovi

Medvedev: I rukovodstvo aerodroma snosi odgovornostPredsjednik Rusije Dmitrij Medvedev ocijenio je, povodom jučerašnjeg bombaškog napada na aerodrome Domodedovo u Moskvi, da je riječ o dobro pripremljenom terorističkom napadu, koji je imao za cilj ubistvo što većeg broja ljudi.

Medvedev, koji je naredio podizanje bezbjednosnih mjera na viši nivo, posebno na saobraćajnim objektima, rekao je da rukovodstvo aerodrome mora da snosi odgovornost zbog kršenja pravila bezbjednosti.

Takvu količinu eksploziva prenijeti ili provesti nije jednostavno. Treba da odgovaraju svi koji imaju veze sa kompanijom, ko donosi odluke, menadžment aerodroma, dodao je ruski predsednik.

Zvanični predstavnik Nacionalnog antiterorističkog komiteta Nikolaj Sincov izjavio je TV Rusija 24 da su mjere na Domodedovu bile nedovoljne.

Rusija 24 je navela da je po svemu sudeći, terorista prošao ne kroz detektore, već pored njih, i da je aktivirao eksplozivnu napravu jačine oko sedam kilograma TNT.

RIA Novosti navodi, pozivajući se na nezvanične izvore u istražnim organima, da je terorista moguće bilo dvoje - muškarac i žena.
XS
SM
MD
LG