Dostupni linkovi

Stižu brojne osude napada u Moskvi


Samoubilački napad na moskovski aerodrom Domodedovo u kome je poginulo najmanje 35 osoba, a 46 je povređeno naišao je na jake osude širom sveta, prenose agencije.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun "užasnut" je zbog samoubilačkog napada na moskovski aerodrom i osuđuje taj "neopravdan" čin, rekao je portparol generalnog sekretara Farhan Hak.

Predsednik SAD Barak Obama osudio je današnju eksploziju na moskovskom aerodromu Domodedovo, nazvavši to "neumerenim činom terorizma protiv ruskog naroda" i izrazio je saučešće Rusima.

I iz Evropske unije stižu osude ovog terorističkog akta. Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i predsednik Evropskog parlamenta Jerži Buzek izdali su svaki svoje saopštenje u kome su osudili napad u Rusiji.

Italija oštro osuđuje "težak varvarski i neopravdan napad" na aerodrom u Moskvi, navodi se u saopštenju italijanskog šefa diplomatije Franka Frantinija, dok je Španija ponovila svoju solidarnost s Rusijom i rešenost da s njom nastavi "blisku saradnju u borbi protiv terorizma".
XS
SM
MD
LG