Dostupni linkovi

Deset osoba poginulo u seriji eksplozija u okolini Bagdada


U seriji eksplozija koje su u nedelju potresle okolinu Bagdada poginulo je 10, a ranjeno 34 ljudi, saopštila je policija.

Irački zvaničnici saopštili su da su napadi pokušaj da se destabilizuje bezbednosna situacija uoči sastanka šefova arapskih država koji treba da bude održan krajem marta u Bagdadu.

Seriju eksplozija izazvale su detonacije bombaša samoubica, automobila bombi i eksplozivnih naprava postavljenih na putu.

Prema izveštajima policije, eksplodirala su najmanje dva automobila bombe pri čemu su poginula dva pripadnika policije i jedan slučajni prolaznik, dok je još dvoje ljudi nastradalo u napadu na kancelarije jedne državne komunalne službe.

U severnom bagdadskom predgrađu Kazimija eksplodirala je bomba na putu i usmrtila putnika u autobusu koji je prevozio hodočasnike iz Irana, a devet putnika je ranjeno.

Severno od Bagdada u dva odvojena napada poginuli su jedan poljoprivrednik i njegov sin koji su se uputili na pijacu u mestu Tadži a u susednom gradu Tarmijahu, koji je bio uporište pobunjenika, dva dečaka nastradala su od bombe postavljene u blizini škole. Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napade.
XS
SM
MD
LG