Dostupni linkovi

PZP najavljuje tužbe protiv Berluskonija i Đukanovića


Crnogorski Pokret za promjene (PZP) najavio je u nedelju krivičnu prijavu protiv bivšeg premijera Mila Đukanovića i premijera Italije Silvija Berluskonija zbog, kako navodi, "osnovane sumnje" da su naneli nesagledivu štetu energetskom sektoru Crne Gore.

Krivičnom prijavom koja će biti podneta državnom tužiocu biće obuhvaćeni i potpredsednik crnogorske vlade Vujica Lazović i doskorašnji ministar ekonomije Branko Vujović, saopštio je u nedelju opozicioni PZP.

PZP je naveo da "postoje osnovane sumnje da će daljim delovanjem ta povezana lica bitno uticati na način valorizacije preostalih energetskih potencijala, kvalitet investicija u energetskom sektoru i moguću izgradnju hidrocentrala na Morači, čime bi se mogla dovesti u pitanju ekonomska stabilnost i energetska samoodrživost Crne Gore na duži rok".

U saopštenju koje je potpisao potpredsednik stranke Branko Radulović ocenjuje se da su Đukanović, Berluskoni i ministri Lazović i Vujović direktno učestvovali u kreiranju i sprovođenju plana preuzimanja crnogorskog energetskog potencijala od energetskog lobija u Italiji.
XS
SM
MD
LG