Dostupni linkovi

Demonstranti iz unutrašnjosti stigli u Tunis


Hiljade demonstranata koji zahtevaju ostavku vlade stiglo je jutros iz centralnih delova zemlje u glavni grad Tunisa, prenosi agencija AFP.

"Došli smo da srušimo vladu", uzvikivali su demonstranti, koji su krenuli u subotu iz unutrašnjosti zemlje i na putu za glavni grad, formirali šareni konvoj vozila koju su nazvali "karavan oslobođenja".

"Krenuli smo iz Mencel Buazaina, Sidi Buzida i Regeba da bi zbacili poslednje ostatke diktature", objasnio je starac obavijen zastavom Tunisa, novinaru Frans presa.

Demonstranti su stigli u grad oko sedam časova i zaputili se ka glavnoj aveniji u kojoj se svakodnevno odvijaju protesti, da bi se smestili ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova noseći portret Muhameda Buazizia.

Buazizi, mladi prodavac voća, iz protesta se zapalio 17. decembra što je pokrenulo nemire koji će mesec dana kasnije dovesti do obaranja režima.

Ulice glavnog grada svakodnevno su pune demonstranata koji zahtevaju da članovi starog režima napuste ključne pozicije u prelaznoj vladi formiranoj u ponedeljak.

Demonstranti su počeli okupljanje u Mencel Buazainu 280 kilometara južno od prestonice u subotu da bi im se pridružili demonstarnti i iz drugih mesta i formirali kolonu, automobila, kamiona, i motora.
XS
SM
MD
LG