Dostupni linkovi

Malović:Srbija podnijela zahtjev za izručenje Purde


Ministarstvo pravde Srbije podnijelo je danas nadležnim organima Bosne i Hercegovine molbu za izručenje Tihomira Purde, koga Srbija potražuje zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika u Borovu Naselje, u Hrvatskoj novembra 1991. godine, izjavila je ministarka pravde Snežana Malović.

Ona je u izjavi agenciji Beta objasnila da su hrvatski nadležni organi obavijestili Ministarstvo pravde da neće preduzeti krivično gonjenje Purde i da je stoga Srbija, kao što je i najavljivano, podnela zahtjev za njegovo izručenje.

"Tužilaštvo za ratne zločine je utvrdilo da postoji dovoljan stepen sumnje koji ukazuju da je Purda počinio ratni zločiin koji mu se stavlja na teret i sigurna sam da će srpsko pravosuđe kao i do sada profesionalno postupati i u predmetu Purda kako bi se utvrdila istina", kazala je ministarka pravde Srbije.

Malović je naglasila da očekuje da će u najskorije vreme nadležni organi BiH doneti odluku o izručenju Purde Srbiji imajući u vidu težinu izvršenog djela.

Tužilaštvo BIH danas je saopštilo da je Purdi produžen pritvor .
XS
SM
MD
LG