Dostupni linkovi

Miladin Kovačević nije svjedočio protiv konzula jer je u zatvoru


Miladin Kovačević nije danas svedočio na suđenju bivšim srpskim diplomatama, zbog toga što je u zatvoru.

Miladin Kovačević je, prema izjavi njegovog oca Petra, juče upućen na izdržavanje zatvorske kazne od dve godine i tri mjeseca, pa nije mogao da dođe danas da svjedoči.

Na današnjem suđenju u Prvom osnovnom sudu u Beogradu nije svedočila ni majka Branka Miladina Kovačevića, zbog zdravstvenih razloga.

Suđenje bivšim iplomatama, generalnom konzulu Slobodanu Nenadoviću i vicekonzulu Miloševiću, biće nastavljeno 3. marta.Bivšim diplomatama Srbije, generalnom konzulu Slobodanu Nenadoviću i vicekonzulu Igoru Miloševiću, sudi se zbog optužbi da su zloupotrebili službeni položaj tako što su Kovačeviću izdali privremenu putnu ispravu i na taj način mu pomogli da pobjegne iz SAD.

Oni su to učinili iako su znali da se u toj državi protiv Kovačevića vodi krivični postupak zbog nanošenja teških tjelesnih povreda američkom državljaninu Brajanu Štajnhaueru.Diplomatama za delo za koje su optuženi preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Obojica su na početku suđenja u septembru negirali krivicu za djela za koja se terete.
Kovačević je u međuvremenu pravosnažno osuđen na dve godine i tri meseca zatvora posle sporazuma sa tužilaštvom da prizna da je američkom studentu Štajnhaueru, tokom tuče u studentskom klubu u Bostonu 4. maja 2008. godine, naneo teške tjelesne povrede opasne po život.
XS
SM
MD
LG