Dostupni linkovi

SAD: Više od 120 optuženih u udaru FBI-a na mafiju


Više od 120 pripadnika pet mafijaških obitelji iz New Yorka optuženo je za ubojstva, iznudu, ilegalno kockanje i trgovinu narkoticima u jednoj od najvećih racija protiv mafije u povijesti FBI-a, objavili su u četvrtak američki savezni tužitelji.

Američki ministar pravosuđa Eric Holder rekao je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak u New Yorku da su među 127 optuženika i visoko pozicionirani članovi obitelji Gambino i Colombo, te navodni bivši 'boss' organiziranog kriminala u regiji New England, koja obuhvaća države na sjeveroistoku SAD-a.

Meta udara na organizirani kriminal je svih pet glavnih obitelji Cosa Nostre u New Yorku - Genovese, Gambino, Lucchese, Colombo i Bonanno.

Optužbe pokrivaju desetljeća kaznenih djela, kazao je Holder, uključujući klasične mafijaške likvidacije kako bi se uklonili suparnici, jedno ubojstvo za vrijeme neuspjele pljačke i dvostruko ubojstvo u baru nakon svađe oko prolivenog pića.

U četvrtak je uhićeno 110 optuženika, uz sudjelovanje oko 800 agenata FBI-a i policajaca u saveznim državama New York, New Jersey i Rhode Island. Jedan od optuženih uhićen je u Italiji.
XS
SM
MD
LG