Dostupni linkovi

Nakon Obame i Bajden pisao Đukanoviću


Američki potpredsjednik Džozef Bajden uputio je pismo bivšem premijeru Crne Gore i predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću. Portal Analitika pismo američkog potpredsjednika objavljuje integralno:

"Želio bih da vam uputim moju zahvalnost za Vašu dugogodišnju javnu službu. Ja mogu lično da potvrdim sa kojom ste vještinom vodili Crnu Goru kroz teška vremena do mirno stečene nezavisnosti i postavili je na put svjelijoj budućnosti.

Naše zemlje će nastaviti da rade zajedno dok Crna Gora nastoji da ostvari članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u, veći prosperitet i dalju integraciju u globalnu ekonomiju i međunarodne institucije.

Sjedinjene države će nastaviti da podržavaju vladu i narod Crne Gore u izazovima sa kojima se suočavaju, nužnim za dalji uspjeh.

Hvala Vam na Vašoj ulozi na unapređivanju mira na Balkanu. Čestitam na Vašem istorijskom služenju svojoj zemlji. Želim vam sve najbolje," navodi se u pismu Džozefa Bajdena Milu Đukanoviću.

Bivši crnogorski premijer Milo Đukanović u petak je pismo slične sadržine dobio i od predsjednika SAD Baraka Obame, te zamjenika američkog državnog sekretara Džejmsa Stajnebrga, a bivši američki izaslanik za Balkan Robert Galbrajt je izjavio da SAD Mila Đukanovića vide kao heroja koji je Crnoj Gori doneo nezavisnost i demokratske principe.

Galbrajt je u intervjuu podgoričkoj televiziji "Atlas", rekao da su Đukanovićev rad podržavale kako sadašnja tako i bivše administracije u Vašingtonu.
XS
SM
MD
LG