Dostupni linkovi

Vjerske zajednice u Srbiji za uvođenje vojnih sveštenika


Predstavnici tradicionalnih crkava i vjerskih zajednica u Srbiji podržali su danas uključivanje vojnih sveštenika u sistem odbrane, saopštila je Vlada Srbije.

Predstavnici tradicionalnih crkava i vjerskih zajednica su, kako se navodi u saopštenju, prihvatili da u tom smislu daju pun doprinos.

U saopštenju piše da su ministri odbrane i vjera Srbije Dragan Šutanovac i Bogoljub Šijaković danas upoznali vejrske visokodostojnike sa Nacrtom uredbe o vjerskoj službi u Vojsci Srbije.

Vojni sveštenici bi rad u Vojsci Srbije trebalo da počnu tokom ljeta 2011. godine. Time se nakon 65 godina vojno sveštenstvo ponovo uvodi u redove Vojske Srbije.

Ministri Šutanovac i Šijaković su se danas, kako se navodi, sastali s članovima Međureligijskog savjeta Ministarstva vjera Srbije i visokodostojnicima tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Srbiji.

Sastanku, koji je organizovalo Ministarstvo vera, pored ministara prisustvovali su episkopi Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović i Porfirije Perić, nadbiskup beogradski Rimokatoličke crkve Stanislav Hočevar i reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić.
XS
SM
MD
LG