Dostupni linkovi

Berluskoni negirao da je plaćao seksualne uslugeItalijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je u stabilnoj vezi otkad se rastao od supruge, u trenutku kada se vodi istraga o navodima da je maloljetnoj Marokanki platio za seksualne usluge.

U videoporuci pristalicama, prikazanoj na talijanskoj televiziji u nedjelju, Berluskoni je optužio sudije da se ponašaju "nezakonito i neprihvatljivo", negirajući da je ikada plaćao za seks.

"Apsurdno je čak pomisliti kako bih platio da imam seksualni odnos za ženom. To je nešto što se nije desilo nijednom u mome životu. Smatrao bih to ponižavajućim", rekao je italijanski premijer.

Berluskoni je dodao da je otkad se rastao od supruge, u stabilnoj ljubavnoj vezi s osobom koja je često bila s njim tokom večeri na kojima je prema navodima medija bio s tinejdžerkama.

Agencija Rojters navodi da Berluskoni nijednom nije nagovijestio da je u vezi otkad ga je supruga Veronica Lario napustila 2009. godine, a na snimku u nedjelju uvečer je rekao kako je izbjegavao bilo šta kazati da svoju novu djevojku ne bi izlagao napadima medija.

Milanski sud objavio je u petak da obavlja istragu o tome je li Berluskoni plaćao seksualne usluge 17-godišnjoj Karimi al-Mahroug, poznatoj kao Rubi Rubacuori (Ruby kradljivica srca) i izvršio pritisak na policiju da je oslobodi iz zatvora gdje je privedena zbog krađe.

Berlusconi je te optužbe nazvao apsurdnima, a istragu politički motivisanim pokušajem da ga uklone s političke scene kojom dominira.Marokanka Rubi izjavila je da joj je za sudjelovanje na zabavi u Berluskonijevoj vili bilo plaćeno 7.000 eura, ali je negirala da je s njim imala seksualni odnos.

Njegovi advokati kažu da još nisu odlučili hoće li se italijanski premijer pojaviti na sudu krajem sedmice.
XS
SM
MD
LG