Dostupni linkovi

Vlahović osumnjičen za ubistvo podgoričkog taksiste


Dugogodišnja istraga policije pokazala je da je podgorički taksista Vukašin Vuk Popović, koji je nestao 17. jula 1997. godine, ubijen, a opravdano se sumnja da je zločin izvršio Veselin Vlahović zvani Batko, koji je u BiH u pritvoru pod sumnjom za ratne zločine, pišu podgorički dnevnici "Pobjeda" i "Dan".

Prema pisanju listova, crnogorska policija prikupila je sve dokaze da je Popović ubijen, a opravdano se sumnja da je zločin izvršio Batko, poznat kao "monstrum sa Grbavice".

Crnogorska policija je o svemu obavestila Vrhovno državno tužilaštvo i dostavila predmet na ocenu i sada je na Tužilaštvu da li će i zvanično procesuirati Vlahovića.

Prema saznanjima "Dana", krivična prijava protiv Batka biće podnesena nakon što se uporedi uzorak njegovog DNK, a crnogorsko tužilaštvo će od kolega iz BiH zatražiti da im omogući da ispitaju Vlahovića o okolnostima nestanka Vukašina Popovića.

Podgorički taksista Vukašin Popović nestao je 1997. godine. Njegov automobil pronađen je zapaljen 17. jula te godine u naselju Mareza, a sumnja se da je vozilo zapalio ubica, kako bi prikrio tragove zločina.

Vlahović je trenutno u pritvoru u Sarajevu, zbog optužbi za ratne zločine počinjene u tom gradu 90-tih godina. Vlahović se prethodno krio u Španiji, gde je uhapšen prošle godine i izručen BiH.
XS
SM
MD
LG