Dostupni linkovi

Bošnjaković: RH tek treba dobiti kopiju Purdina spisa


Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je sinoć za Novu TV da Hrvatska tek treba dobiti kopiju spisa vukovarskog branitelja Tihomira Purde te da će Državno odvjetništvo RH nakon analize i pregleda toga spisa donijeti daljnje odluke.

Bošnjaković je na pitanje kada će se zatražiti izručenje Tihomira Purde Hrvatskoj odgovorio da, prema jučerašnjem dogovoru s izaslanstvom Republike Srbije, DORH tek treba dobiti kopiju spisa, koje ima tužiteljstvo Republike Srbije, a nakon toga će DORH razmotriti i analizirati sve ono što u spisu ima.

"Nakon takve analize i nakon što pregledaju spis, oni će donijeti daljnje odluke vezane uz slučaj Tihomira Purde", rekao je Bošnjaković.

Upitan hoće li Hrvatska preispitati okolnosti pod kojima je Purda kao logoraš i osoba koja je bila mučena i zlostavljana potpisao izjavu na osnovu koje ga se danas tereti za ratne zločine, ministar pravosuđa je odgovorio da tek trebamo dobiti spis i DORH tek treba vidjeti što u spisu ima, da li takva izjava uopće postoji ili ne".
XS
SM
MD
LG